2012. július 16., hétfő

Mennyi a pontos idő?

Erre a kérdésre ugyan nem kapjuk meg a választ, ha rápillantunk Katona Barbara óráira, de ennél sokkal fontosabb tények egyből kiderülnek. Mégpedig, hogy milyen kreatív és egyedi ötlet, használt órákba különböző világokat álmodni!
fotó (2)


Barbi ötvösként végzett, majd egy egyedi tervezésű ékszereket gyártó cégnél helyezkedett el, ahol közel három évet töltött. Később is maradt még a különböző ezüst és arany ékszerek készítésénél, de amikor megtalálta a papája nem használt karóráját, az egy másik úton is elindította őt. Elkezdett vele kísérletezgetni, végül pedig egy parkot álmodott meg benne, két kislánnyal. “ Utólag már azt mondom, hogy a nővéremet és engem ábrázolt az a “kép”, de ezt akkor egyáltalán nem tudatosan választottam”- mondta Barbi.

fotó 1 (2)
Az első próbálkozást sok másik követte! Barbi egyre több használt darabot szerzett be az ószeresektől, rokonoktól, eleinte csak karórákat, egy évvel ezelőtt pedig már vekkereket is. “Egyszer nem fértem el egy szimpla karórában, nagyobb helyre volt szükségem, így jött az ébresztőóra ötlete, de emellett még zsebórákkal is dolgozom”.

DSC_0089
DSC_0093

Hogy milyen képek készülnek, azt sokban befolyásolja, hogy épp milyen évszak van, de igazából Barbi számára minden egyes órához tartozik egy hozzá illő világ…így soha nem készül két egyforma darab.

fotó 2 (2)
fotó 3 (2)

A vicces az egészben az, hogy Barbi a gimis korszakában imádta az órákat, abban is aludt, az első fizetését is erre költötte, de aztán ez a rajongása elmúlt…sőt, már nincs is otthon órája, hacsak meghallja a kattogását, jó messzire elteszi maga mellől. A mostani alkotásaival viszont ilyen problémái nincsenek:)

DSC_0110 
Megrendelésre is lehet tőle kérni egyedi darabokat, amikor ott jártam, pont az alábbi gyönyörű óra várta a gazdáját.

DSC_0122

Katona Barbi óráit megtaláljátok az új Grand Village-ben, a Bejuskaban és a Hybridart Design Shopban, valamint a saját facebook és weboldalán. Érdemes megnézni az utóbbi siteokat is, mert ott azt is láthatjátok, hogy az órákon kívül milyen ékszereket készít.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...