2011. június 30., csütörtök

Bárcsak minden cipő Anna Zaboeva volna!

A legtöbb művészben azt irigylem, hogy másokkal ellentétben egyszerűen ráéreznek arra miben a legjobbak, és ösztönösen alkotnak. Nem kell több év, mire kitalálják, mik lesznek, ha nagyok lesznek, a belső érzékükre hagyatkozva, nem mást és a trendeket követve, egyedi dolgokat hoznak létre. Közéjük tartozik az orosz származású Anna Zaboeva is, a Pleasemachine márka kitalálója és cipőtervezője.  

Anna Zaboeva

Annával akkor ismerkedtem meg személyesen, amikor a Viva Trend-el forgattunk egy anyagot a cipőiről, ezért ellátogattunk a Siberia Shoe Shop nevű üzletébe. Már akkor észrevettem, hogy ez nem egy átlagos bolt, Anna egyúttal félig ott él, hiszen ez a műhelye is egyben, de egyfajta társasági központ is. Rengeteg ismerőse van, akik csak úgy benéznek hozzá, segítenek neki, vagy éppen hoznak egy zsák használt ruhát, amit később felhasznál majd a cipők készítésénél.



Siberia Shoe Shop ( Bp., VII. kerület, Wesselényi út 19. )

Nehéz megfogalmazni, milyen világban is él Anna, hogy mi az, ami inspirálja, hiszen ahogy megtapasztaltam tényleg minden spontánul jön az életében. Lazán fog fel mindent, nem töri magát azon, hogy minél többen megismerjék, ehhez képest viszont egyre több cipőt ad el külföldön is, ahol egyébként kiállításokon is részt szokott venni. Jelenleg épp Fufavi Lilla divattervezővel készülnek Berlinbe, a divathétre.

Annát itt most épp egy képregény inspirálta

Színek minden mennyiségben


Annának ez a masnis fazon volt a diploma munkája még 2008-ban, de azóta is sokan rendelik ezt tőle

Anna Zaboeva cipőiben az tetszik a legjobban, hogy vidámak, árad belőlük az energia és a bohóság, és tulajdonképpen bőven elég egy ilyen darabot viselned ahhoz, hogy stílusos legyél. Az már csak plusz jó hír, pláne az aprólábúaknak, mint én vagyok, hogy simán besétálhatsz az üzletbe, ahol leveszik a pontos méretedet és személyre szabottan elkészítik a cipődet. Még az anyagok közül is válogathatsz, és ha épp egy régebbi fazon tetszik meg neked, az sem akadály, ugyanis nem szigorú kollekciók készülnek, amik aztán kifutnak, és többé nem térhetnek vissza. Az árak miatt pedig nem kell aggódni, mivel semmivel nem drágábbak ezek a cipők, mint amiket a plázákban, a nevesebb üzletekben lehet kapni.

Anna szereti maga tesztelni a cipőket, amik nem csak designosak, hanem nagyon kényelmesek is




Ez a cipő például régebbi darab

A cipőkön kívül, a maradék bőrökből még kiegészítők is készülnek a műhelyben. A legújabb darab ez a bokadísz, de hamarosan kaphattok majd cipőklipszeket is, amikkel feldobhatjátok például az egyszerűbb balerina cipőtöket.  Ezen kívül a lábbelidhez passzoló táskát és karkötőt is beszerezhetsz.  

Bokadísz





Őszre Anna egyébként több meglepetéssel is készül, de ezekről titkolózik. Annyit elárult, hogy most a legjobban az foglalkoztatja, hogy színes szilikonokkal csepegtesse le a cipőket, amikhez kis trikókat is árul majd, és szeretné azt a sok, retro korszakot idéző matricát is felhasználni, amit nemrég talált.



Árad belőlük az energia

Lányok, ha ti is cipőmániások vagytok, ki ne hagyjátok Anna boltját, aztán várom az élménybeszámolókat, mert hogy biztosan titeket is megérint majd Anna életérzése és energiája, az nem kérdés.

1 megjegyzés:

  1. Nemrég szereztem be az első Pleasemachine szandálom... aztán visszamentem egy félcipőért is. Vigyázat, addiktív! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...