2012. november 3., szombat

Őszi D.I.Y. percek alatt

Nagyon szerettétek Anyukám “tökös” ötletét, amit a szülinapomra kaptam tőle…aki még nem tudná, ő virágkötő, imád alkotni, az évszakváltásoknál pedig szerencsére mindig elkapja a hév:) Emlékszem, rengeteget kirándultunk gyerekkoromban, ahol csak lehetett gyűjtögettük a terméseket, hogy aztán otthon közösen díszítsük fel a lakást.

75178_393504020722066_1844067629_n

Azért szeretem a munkáit, mert mindig elrugaszkodik a megszokott dolgoktól, és egyedi stílust ad az alkotásainak. Éppen ezért, megkértem rá, hogy találjon ki Nektek pár őszi asztali dísz ötletet, amit otthon ti is könnyen el tudtok készíteni…és ez nem vicc, tényleg nem kell hozzá túl sok minden, és nagyon hamar hangulatossá varázsolhatjátok a lakást!

IMG_8276


Ami nagyon szükséges az alapanyagok beszerzéséhez, az egy kiadós séta, leginkább vidéken…vagy a városok közelében található erdősebb részeken:) Továbbá minden kellék, ami otthon fellelhető, és már régóta tudjátok, hogy egyszer valamire jó lesz.
Az első asztali díszhez használtunk egy kis kosarat, amibe alulra kukoricacsuhét tettünk, majd jól megszórtuk dióval. Ebbe beleállítottunk két gyertyát, és levágtunk egy kis darabot egy kenderkötélből. A végén pedig kövirózsával díszítettük, ami nem szárad el, ha kéthetente egyszer megspriccelitek egy kis vízzel!

IMG_8277
IMG_8278
IMG_8274

Anyu azt is megmutatta, hogy ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, natúr díszt, egy kicsit meg is variálhatjátok, ha például szeretitek a csipkét…mert akkor nyugodtan szabdaljátok szét az egyik régi terítőtöket, és használjátok azt is fel, egy kis “kosszarv” terméssel megfűszerezve:)

IMG_8279
És el is készült az első remekmű!!!

IMG_8273

A második, ha lehet, még ennél is egyszerűbb! Ezúttal egy üvegpoharat választottunk, amibe apró tobozokat és gesztenyéket tettünk a gyertya köré.

IMG_8232

IMG_8235

Ezeket a terméseket helyettesíthetitek bármivel, akár dióval, vagy kávéval is!

IMG_8280

A harmadik asztali dísz azért speciálisabb egy kicsit, mert egy közel 100 éves tökgyalut használtunk fel, de ezt is lehet helyettesíteni bármilyen, hosszúkás tállal. Tettünk még rá faháncsot, élő krizantémet, ágakat, gyertyát, tobozt, diót, kukoricacsuhét és természetesen egy kis csipkét. Mindezt teljesen szabadon, semmit sem ragasztottunk sehova.

IMG_8281
IMG_8271

IMG_8275

Ezek tényleg olyan megoldások, amikkel rövid idő alatt végeztünk, mégis kellemes hangulatot teremtettünk velük…a jelszó most is az, hogy engedjétek el a fantáziátokat, vágjatok bele, mert bármit bármivel lehet kombinálni, a végeredmény pedig mindig jó lesz, hiszen ti készítettétek!

IMG_8282

IMG_8283

Ha bármilyen kérdésetek lenne ezekkel a lépésekkel, vagy egyéb ötletekkel kapcsolatban, akkor írjatok anyukámnak a gabrilla08@gmail.com címre, örömmel várja a leveleiteket, vagy az elkészült alkotásaitok képét!!!

3 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Nagyon ügyes és kreatív!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kellemes hangulatot árasztanak a képek, és a leírás alapján az ember tényleg úgy érzi, hogy igen, ezt meg tudom csinálni :) Gratulálok én is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük! Tényleg nagyon egyszerűek:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...