2011. augusztus 10., szerda

A kód neve: Bagoly

Tavasszal épp a “Viva Trend” című műsorba forgattunk egy divatanyagot, amikor megtudtam az ottani stylisttól, hogy a bagoly motívum idén divat lesz. Akkor ennek az információnak nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, azóta viszont a baglyok (továbbiakban: uhu, szárnyas, éjjeli madár) meglátásom szerint hatalmukba kerítették  az üzleteket és a vásárlókat. De vajon mi a titkuk ezeknek az éjjeli madaraknak, amiért még a híres amerikai divattervező, Marc Jacobs is nekik szentelte a 2009-es őszi-téli kollekcióját?

2ijk8z9owls

Kicsit utána szerettem volna járni ennek az uhu őrületnek, ezért arra gondoltam, hogy megkérdezem az egyik stylist ismerősömet, hiszen ő mégiscsak a divatszakmában él és felkészült a trendekkel kapcsolatban. Harmos Brigi elmondta, hogy már a 60-70-es években is közkedvelt volt ez a motívum, idén viszont a virágkorát éli, leváltva ezzel például a pillangók vagy a koponyák uralmát.                                                                                                                      “A legjobban az indie stílushoz kapcsolódnak a különbözős baglyos ruhák és kiegészítők. Van aki kifejezetten azért viseli őket, mert tetszik neki, hogy bölcs, rejtélyes, misztikumos jelentéssel bír, van aki pedig csak szimplán trendinek találja. Nincs különösebb oka annak, hogy most lettek ismét divatosak, ez pont olyan, minthogy két éve a fecskék voltak elterjedtek.”

1412512_indesignlook5  1254220_owledit
572457_Picnik_collage  1455248_lookbooknew

Brigi szerint a hazai divattervezők még nem nagyon követik ezt az irányzatot, éppen ezért külföldi oldalakon kellett keresgélnem. A legtöbb olyan képet, ami a bagoly divattal kapcsolatos, a Lookbook oldalán találtam, ahová a nemzetközi felhasználók olyan fotókat töltenek fel, amiken ők stylingolták saját magukat. Nagyon jó kis outfiteket lehet itt találni, és ahogy észrevettem külföldön már elterjedtebb, hogy a ruhán is legyen madár motívum, míg hazánkban leginkább a baglyos kiegészítők hódítanak.

1260873_ons19  801866_lookbook_owl
Vintage-Owl-Fashion-necklace-Bronze-plated-10pcs-lot-Free-shipping 989524_owls
 7883115_idxkhLvl_ccute-indieideas-photo-ring-sweet-vintage-Favim_com-106006

Ami pedig a magyarokat illeti, az előző héten a facebook oldalamra kitettem egy felhívást, hogy azok, akiknek van valamilyen baglyos tárgyuk, vagy esetleg ők maguk készítettek valamit ezzel a motívummal, akkor küldjenek nekem egy fényképet, és én megmutatom őket ebben a postban. Nagyon örültem, mert különféle dolgok érkeztek, mint például párna, hullámcsat, kulcstartó…stb. Íme a kedvenceim, balról jobbra: PeZiLand, Evuska Pillows, icipiciPET, magenta világ és ZombieLand.

Bónuszként pedig még pár kép, amik azt bizonyítják, hogy a baglyoknak nem csak a divat világában van helyük, hanem akár a konyhában, vagy a lakás többi részén is. Láttátok már a falmatricákról szóló postomat? Ott is elbújt pár cuki uhu!

hoot-owl-adult-&-child-apron-16887923 owl-shaped-appetizer-plates-16655845

2 megjegyzés:

  1. Nagyon édes kiegészítők! Elfogadnám őket!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszenek! Viszonylag későn találtam rá, és azt mondják, hogy "már nem menő", de ez a legkevésbé sem érdekel. Cuki :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...