2013. március 1., péntek

Angol merészség magyar alkotótól

Balázs Lilla egy olyan tervező, aki ügyesen ötvözi az Angliában tanult merészséget a Magyar kreativitással. Ruhái és ékszerei olyan vagány, látványos darabok, amikben garantáltan nem maradhatsz láthatatlan sem az utcán, sem a nagy eseményeken. Egy biztos, új tehetség van születőben, aki remélhetőleg nem csak külföldön, hanem itthon is megkapja majd a kellő figyelmet!



Lilla a híres London College of Fashion divat és textil szakán végzett 2012 nyarán. Ez már alapban nem kis dolog, de rögtön a suli után elindult a világszinten is elismert Hand and Look versenyen, amit aztán meg is nyert. Itt még a ruháit mutatta be, mert hogy ékszerekkel addig leginkább mellékesen foglalkozott.




Amikor meglátogattam őt a budapesti showroomjában, ami egyben az alkotó és élettere is, akkor kiderült, hogy most leginkább ékszerekkel foglalkozik, ettől függetlenül természetesen a jövőben is érdeklik a ruhák, de ami újdonság és nagy vágya, az a táskakészítés. Jellegzetes munkái a selyemzsinórból készült kiegészítők, amiket nagyon szeretnek, hiszen egy egyszerű öltözéket is a magaslatokba tud emelni:)


Emellett még a bőrrel szeret dolgozni, ami igazából örök klasszikus alapanyag. Én ezek közül a fülbevalók közül választottam ki a kedvencemet, amiben a türkiz, az arany és a korall színvilág köszön vissza. 




Lilla az angliai évek után most itthon van, és itt is szeretne maradni. Bennem egyből felmerült a kérdés, hogy miért, hiszen manapság mindenhol azt hallani, hogy külföldön sokkal jobban meg lehet élni. A válasz egyszerű volt, Ő magyar és szeretné, ha hazánkban is megismernék a munkásságát, azt, amit ő képvisel...mert a suli után elmehetett volna gyakornoknak nevesebb tervezők mellé, de teljesen jogosan úgy érzi, ennél sokkal többre vágyik annál, mint hogy más malmára hajtsa a vizet:)



Lillát online megtaláljátok a facebook és a weboldalán, ékszereit pedig az Ourstyle Boutique-ban, a Monoban, a Black Box Concept Store-ban és a Hybridart Design Shop&Café-ban.  Hamarosan pedig tavaszi leárazással készül, úgyhogy érdemes nyomon követni az eseményeit!

Fotó: Orsolya Toth Photography

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...