2013. március 18., hétfő

Női Szabadság Barnoff módra

Mostanában hetente járok Tamara Barnoff divattevezőhöz a belvárosi showroomjába. Már nem titok, hogy azért, mert van egy igen komoly együttműködésünk...Tamara tervez és varr nekem egy PandArte ruhát:) Szerintem ez minden lány álma, az enyém legalább is mindenképp, hogy egyszer egy teljesen egyedi, személyre szabott ruhám legyen, ami teljesen az én ízlésvilágát tükrözi vissza. 

Amikor először találkoztam Tamarával, hogy egy kicsit megismerjen és beszélgessen velem, egyből nagyon szimpatikus lett a számomra. Nagyon kevés idő kellett ahhoz, hogy rámhangolódjon és megjelenjem a szemei előtt az a ruha, ami abszolút én vagyok. Már akkor észrevettem, hogy milyen nyugalommal és végtelen szeretettel dolgozik. Nagyon örülök ennek az együttműködésnek, de annak talán még jobban, hogy megismerhetem Őt, hiszen különleges személyiség.Grúz vagyok, Tbilisziben születtem 1975-ben. Szovjet-Grúzia...: egyetlen szürke cipőmodell egy egész városra, két fajta kabátmodell szezononként az egész Szovjetuniónak, a farmer tilos volt... Aki más akart lenni az varratta a ruháit vagy külföldről hozatta, ami csodák közé volt sorolható. …szerencsére a textilipar eléggé magas szinten volt, úgyhogy azért lehetett fantáziálni... 

Visszanézve látom nagymamám gardróbszobáját : tele anyagokkal,…Párizsból hozatta a legtöbbet. Kalapokat, bársony cipőket…csupa mese…varatta magának a ruhákat. Eléggé érdekes volt a gardróbja, generációk ruhái lógtak ott együtt...színek, sziluettek,...

Először a nagymamám és édesanyám ruháiból kimaradt anyagokból csináltam ruhákat a babákra, utána pedig magamnak. 15 éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni ezzel. 21-22 éves korom óta dolgozom, először Tbilisziben, utána Budapesten.

Hogy kezdtem tervezni? Talán a látványt hiányoltam, nem találtam a külvilágban, azt ami bennem volt és azért kezdtem gyerekként tervezgetni, varrogatni. Mindig volt bennem valami elégedetlenség, ami ma is megmaradt. Ez visz előre.

Manapság mi foglalkoztat?... - térfogat, szeretet, szívmélység, szépség, kutatás, fejlődőképesség, figyelem, az emberi lény, teljesség vagy éppen hianyosság, a fejlődés maga... Ezek érdekelnek és tervezéskor ilyenek számítanak.Mióta tervezel hazánkban, miért itt szeretted volna megvalósítani magadat?

Majdnem tíz éve vagyok itt, és ennek miértje gondolom nem véletlen. Tanulok, szeretnék még tanulni. Ami a megvalósítást illeti, még nem értem a végére, úgyhogy remélem lesznek még meglepetések.

Hogy érzed magad nálunk?

Érdekesen. Sokat ad – sokat visz és elég intenziív, de ez így oké. Figyelem saját magam, az összhangot a külvilaggal, azt, hogy mit tudok még tanulni.

Mennyire tartod a kapcsolatot a többi divattervezővel?

Úgy gondolom munkával lehet megismerni az embert leginkább… Akkor látható, hogy ők éppen hogy vannak, vagy hol tartanak. Igazából a munkáinkkal kommunikálunk, úgy is mondhatjuk.

Hogyan szoktál alkotni? Mi a folyamata, lelki és fizikai egyaránt érdekel:) 

Körözgetek, majd bekerítem a témát és magamat. Kiszűröm az érzéseket, rakosgatom őket, még szűkítem a kört, utána pedig már adja magát és előjön. A rendszereket nem szeretem, mert bekorlátozzák a szabadságot. Ameddig bírok rendszereken kívüli szeretnék maradni. Pont ezért szedem szét azonnal, ahogy összeáll valami.Nem könnyű…talán a kompromisszumok miatt, amiket tennem kell, hogy majd el is tudjam adni a ruhákat . Ez eléggé fájdalmas szokott lenni.Mi jellemző a stílusodra?
Nehéz ezt megválaszolni, mert eléggé sokféle vagyok… és éppen ezért nemsokára két ágra fog szétválni a Barnoff márka: egy luxus prét-á-porter és egy urbanwear vonalra. Szükségét érzem annak, hogy többféle formába tudjam önteni az érzéseimet.
Mutasd be pár mondatban az új kollekciódat!
Women’s Silence lett a neve a 2013-as tavasz-nyári kollekciónak. Tulajdonképpen megnevezi azt az érzést, amikor a nő csöndben marad. Nem szól. Könnyed, laza, de ugyanakkor független, magabiztos, szabad és ráadásul tud is róla.
Hol lehet személyesen is megtekinteni az alkotásaidat?
Az aktuális kollekció már közvetlenül elérhető a showroomunkban: 1065 Budapest, Nagymező utca 14. Hétfőtől szombatig 10:00-20:00 várunk mindenkit.


 A darabokból sugárzik a lágy nőiesség, amelyek egyszerre finomak és izgalmasak. Az egyedi harmóniát egy különös kontraszt hozza létre: a visszafogott színek és finom sziluettek elragadóan alkotnak összhangot az éles, kardinális geometriájú, mértani szegélyekkel.
Barnoff női ideálja ismeri a nyugalmat, biztonságot, ugyanakkor végtelenül erős és lázadó is egyben. Lázad, mert szembeszáll az élet akadályaival és leküzdi azokat. Ettől válik méltóságteljessé, tiszteletreméltóvá és fenségessé.


Ami pedig a PandArte ruhát illeti, természetesen a kedvenc színemben fog pompázni, tehát türkiz lesz, amit Tamara arannyal és barnával fog kombinálni. Egyszerre lesz elegáns és hétköznapi, az anyagok puhasága miatt pedig olyan lesz a viselete, mint a lágy, nyári szellő. Alig várom már az első próbát:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...