2012. május 14., hétfő

Klassz ez a design!

Szeretem a letisztult formákat és az egyszerű, mégis kreatív ötleteket. Ez a két, számomra fontos dolog, köszön vissza a KlassDSign vászontáskáin is. Kíváncsi voltam, hogy a két lány, Nóri és Kata, akik kitalálták ezt a márkát, hogyan kezdték el a saját vállalkozásukat, na és persze a műhelytitkok is nagyon érdekeltek. Egy forró nyári napon beszélgettem velük, isteni, jéghideg házi bodzaszörpöt kortyolgatva.

DSC_0163


A KlassDSignt Kata alapította két éve, még az akkori osztálytársaival, akikkel a Krea Kortárs Művészeti Iskolába járt. Igazából ez egy weboldal, ahol különböző inspirációkat osztottak meg az emberekkel. Ez a mai napig létezik, de a tagok már kicserélődtek, a hangsúly most pedig más művészek bemutatása helyett, áttevődött a saját ötleteikre. Januárban csatlakozott Nóri a csapathoz, másfél hónapja pedig Kata fejéből pattant ki az ötlet, hogy készítsenek designos vászontáskákat.

KlassDSign Tote Bags 3
katalogus1  katalogus5

Ezeknél a termékeknél nem csak a külső számít, Kata pont azért szeretett volna vászontáskákat készíteni, mert itthon korábban nem talált jó minőségűt belőlük. Miután hosszas keresgélés után ráleltek a megfelelő minőségű, 100%-os környezetbarát anyagra, közösen megalkották a designt is, a szabásmintától kezdve, a betűtípuson át, egészen a feliratok kiválasztásáig…egyszóval minden apró mozzanatnál jelen voltak.

DSC_0165 DSC_0153
DSC_0144 DSC_0157

Ez mondjuk a mai napig így van, hiszen családias varrodában készülnek a táskák, a masnikat pedig a lányok készítik…igazi magyar, egyedi tervezésről és kivitelezésről van tehát szó. Nagyon tetszik, hogy a táskákat híres emberek mondásai díszítik, amik közül mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez illőt. Csak úgy, mint a masniknál, amiket cserélgetni lehet a patentok segítségével. Egyenlőre öt féle színből lehet választani, de ezt mindenképp bővíteni szeretnék.

KlassDSign Tote Bags 4 
KlassDSign Tote Bags 5 

Szóval ez lenne az az egyszerű, letisztult, mégis ötletes design, amiről az elején írtam, ez fogott meg nagyon. Praktikusság szempontjából is jó megoldás egy ilyen táska, mert a ruhatárunk legtöbb darabjához illik. Én simán el tudom képzelni, hogy akkor is hordjam, ha csinosabb, és akkor is, ha lazább stílushoz van épp kedvem. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy jóóó sok minden belefér, ami egy női táskánál fő kritérium:)

KlassDSign Tote Bags 7 

Ha szeretnétek összeállítani egy saját KlassDSign táskát, akkor írjatok a klassdsign@gmail.com címre, hogy a lányokkal meg tudjátok beszélni a részleteket!

3 megjegyzés:

  1. jaj, basszus, a gyengéim ezek a táskák!

    VálaszTörlés
  2. ennek nagyon örülünk:)
    hétvégén ott leszünk a DesignPlaccon;)

    VálaszTörlés
  3. very lovely bags..
    great idea.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...